Pranoid Park + Darjeeling Limited

Va med Petronella, Ara och Frida igår, vi va först ute och gick sedan hem till mig för att se på film, The Darjeeling Limited, den var bra men dagens var bättre...
Paranoid Park. En film som har lite undergroundish stil, fast mer lagd åt indie hållet, och alla vet hur mycket jag älskar underground filmer, o allt som är så ocontroversiellt, så som musiken och filmningen i filmen. yääy!

Den handlar om en ung kille, skejtare som börjat hänga på en större park högre rankad, högre nivå så som både ungdomarna och människor, en tanke som berör huvudrollen själv. På den skejtparken, som de kallar "Paranoid Park" finns de äldre barnen, vissa med större problem än han själv, några som bor på parken, som byggds illegalt och andra som kommer dit för att glömma allt som händer hemma.
Alex, som han heter, brukar egentligen gå dit med sin vän, men bestämmer sig en kväll för att gå själv. Det är då han möter en äldre kille som verkar trevlig först, föreslår att de kan ta en öl tillsammans, något som han inte är fullt med på, men att vara med de äldre, det vill han. Det är då nått händer som han kommer att tänka på oavbrutet, nått som förstör hans relation med sin flickvän som han inte alls har nått gemensamt med egentligen och nått som får honom att sätta sig i jobbiga situationer.

Filmen är ihopsatt okronologiskt så som Darjeling men det är gjort snyggt.
Problemet med "Darjeeling" var att vissa delar inte alls kom ihop så bra med andra, ibland var vissa viktiga scener och delar för spontana, vilket kan vara både bra och dåligt men i det här fallet förstörde det flytet.

Paranoid Park visar verkligen hur ungdomen ser ut, hur vissa ungar skilljer sig så från andra och vad de ändå har gemensamt. Den är filmad på ett så fint sätt, kameran rör sig perfekt så att man ska kunna se varje reaktion och varenda blick, man känner verkligen allt med karaktärerna, speciellt Alex...


                                                                                          image84
   image87

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0