The Science of Sleep

...såg just färdigt på "sciens of sleep" och fy fan vad jag älskar Michel Gondry... Han e så bra!!!

-Bra för att han har tanke bakom minsta lilla detalj. Bra för att de detaljerna gör filmen. Bra för att han gör de detaljerna till filmen... En man som vars filmer är nästan "självmords skapande" bra för just det att de är så smarta.


Hans filmer är ofta kopplade till människan, "Enternal sunshine of the spotless mind" ligger åt våra minnen, inspererad av Alexander Pope's dikt "Eloisa to Abelard", och den här åt våra drömmar...


...handlar om en ung man som kommit för att återvända till hans lilla pojkrum där han en gång uppfunnit drömlika uppfinningar som han aldrig egentligen slutat med, med tanke på Michell Gondry själv.

Han hamnade där för att hans mamma fixat jobb åt honom på ett kalender tryck inte fullt så kreativt arbete, där folk inte alls är som han, inte vart han ens vänder sig förutom i en liten lägenhet brevid hans där flickan till "den snygga kompisen" bor. Som inte alls är som alla tråkiga nissar runt omkring Stéphane, som han, huvudpersonen heter.

HON, Stéphanie, är nästan som han själv. Båda kreativa, "barnsliga" personer med fantasi, fast lättare har hon att reletera till verkligheten... För Stéphane är det inte en dans på rosor att gå till tråk-jobbet, att låta sina drömmar vara, tankarna, att låta allt vara. Han som ofta har svårt att sätta en gräns mellan "riktiga" livet och drömmen - som egentligen SKA vara, är livet -fast än där den fina gränsen går mellan att spela profitionell på det lilla vuxen spelet och att vara "barn" och leva.

Men där är det, hon ser tyvärr inte det hon borde se i Stéphan...



                   
      

Eloisa to Abelard


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0